Πιστοποιημένοι Επαγγελματίες

Πιστοποιημένοι Επαγγελματίες

Πιστοποιημένοι Επαγγελματίες

ΑΛΕΞΙΑ ΣΤΑΘΑΚΗ + -

Η Αλεξία Σταθάκη είναι ψυχολόγος και διατηρεί το κέντρο ψυχικής υγείας πρόληψης και θεραπείας για βρέφη, παιδιά και εφήβους ΨΥΧΟΛΟ-ΥΓΕΙΑ, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Η μέθοδος που χρησιμοποιεί τόσο για την πρόληψη όσο και τη θεραπεία είναι αυτή του Sensory & Messy Play.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, διαμορφώνεται το όραμά της: η μέθοδος του Sensory & Messy Play να προστατευτεί και να οριοθετηθεί ως προς την εφαρμογή της και έτσι, ξεκινάει το Πρώτο Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Sensory & Messy Play, ενώ ιδρύει και τον αντίστοιχο Σύλλογο, την πρώτη επιστημονική κοινότητα που υποστηρίζει ερευνητικά την παρούσα μέθοδο. Εκτός των άλλων, το όραμα της Αλεξίας Σταθάκης είναι όλα τα παιδιά, σε κάθε σημείο της Ελλάδος, να έχουν έστω και μία εμπειρία Sensory & Messy Play.

 

Τέλος, η προστασία και η φροντίδα του Sensory & Messy Play, επισφραγίζεται με τη διάθεση του ιδιωτικού της κέντρου ψυχικής υγείας, αλλά και της μεθόδου, όπως ερευνητικά έχει χτιστεί από την ίδια, αλλά και από άλλους επιστήμονες, σε πιστοποιημένους επαγγελματίες, χτίζοντας ένα ενιαίο σύστημα Sensory & Messy Play με κοινή στρατηγική και όραμα.

 

Και όπως χαρακτηριστικά λέει: “Επιτέλους, πρέπει να δώσουμε χώρο στην πρόληψη! Και αν φτάσουμε στην παρέμβαση, επιτέλους…πρέπει τα παιδιά να επιλέγουν τον τρόπο παρέμβασης!”

Για περισσότερες πληροφορίες: www.psycholoygeia.gr

ΑΡΤΕΜΙΣ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ + -

Η Άρτεμις Χρυσολωρά και γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 2012 αποφάσισε να αλλάξει επαγγελματική πορεία και ξεκίνησε τις σπουδές της στο τμήμα Ψυχολογίας του The Open University της Αγγλίας από όπου και αποφοίτησε. Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών είχε την τύχη και την τιμή να εργαστεί στα πλαίσια της εθελοντικής προσφοράς στο Χαμόγελο του Παιδιού. Στην πορεία παρακολούθησε το διεπιστημονικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα Child and Youth Studies στο University West της Σουηδίας.
Έως και σήμερα συνεχίζει με πάθος να εμπλουτίζει τις γνώσεις της. Ειδικότερα ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις του κλάδου της Ψυχολογίας, τα εργαλεία και τις μεθόδους πρόληψης και θεραπευτικών παρεμβάσεων μέσω σεμιναρίων, ημερίδων και πιστοποιημένων προγραμμάτων μετεκπαίδευσης και εξειδίκευσης.
“Ένα από αυτά τα προγράμματα ήταν και η εκπαίδευση στο messy play το οποίο και λάτρεψα! Σήμερα ετοιμάζω το προσωπικό μου γραφείο και το ιδιωτικό κέντρο Ψυχολο-Υγεία Σύρου, έναν πολυχώρο ψυχικής υγείας για ενήλικες, παιδιά και εφήβους, που δημιουργείται με πολλή αγάπη και φροντίδα σε συνεργασία με το Ψυχολο-Υγεία και την πολυαγαπημένη μου συνεργάτιδα Αλεξία Σταθάκη. Το κοινό μας όραμα είναι να έχουν όλα τα παιδιά την ευκαιρία να βιώσουν την μοναδική εμπειρία του Sensory & Messy Play”
Στη Σύρο το όραμα αυτό γίνεται πραγματικότητα!

ΓΩΓΩ ΦΟΥΝΤΟΥΚΗ + -

 

Η Γωγώ Φουντούκη είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το μεγάλο ενδιαφέρον της γύρω από τις εναλλακτικές μορφές παρέμβασης και θεραπείας, την προσανατόλισε στην επιτυχή ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος: Θεραπευτικός Σχεδιασμός σε Μονόδρομο Καθρέφτη, εντάσσοντάς την πια στην κλινική της πράξη. Παράλληλα, έχει εκπαιδευτεί στη Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπείας σε παιδιά και ενήλικες τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο στο Ιατρικό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η θέληση της, να ασχοληθεί κυρίως με τα παιδιά την οδήγησε στο να εξειδικευτεί ακόμη περισσότερο στην Ψυχοπαθολογία παιδιών και εφήβων, καθώς και στο να ολοκληρώσει το πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Όμως, το ενδιαφέρον της για νέες μορφές θεραπείας την οδήγησε στην ενασχόληση της με το Messy & Sensory Play και την εκπαίδευση της γύρω από αυτήν την πολυσυζητημένη μέθοδο, στον Πολυχώρο Ψυχικής Υγείας Πρόληψης και Θεραπείας ΨΥΧΟΛΟ-ΥΓΕΙΑ. Το κοινό της όραμα με το ΨΥΧΟΛΟ-ΥΓΕΙΑ, αλλά και το Messy Play την οδήγησαν σε επίσημη συνεργασία με το ΨΥΧΟΛΟ-ΥΓΕΙΑ, ούσα πλέον επιστημονικός συνεργάτης του κέντρου, με άμεσα σχέδια την δημιουργία του δικού της Πολυχώρου Ψυχικής Υγείας Πρόληψης και Θεραπείας ΨΥΧΟΛΟ-ΥΓΕΙΑ, Sensory & Messy Play, franchise στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΧΑΚΗ + -

Η Παχάκη Ευαγγελία, ζει και εργάζεται ως ψυχολόγος στο Ηράκλειο Κρήτης. Έχει πραγματοποιήσει προπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο Κρήτης στο τμήμα Ψυχολογίας, από το οποίο αποφοίτησε το 2017. Έκτοτε πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική αγωγή και εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα παρακολούθησε εκπαιδευτικά σεμινάρια σχολικής ψυχολογίας και παιδαγωγικής. Εν συνέχεια παρακολούθησε το σεμινάριο sensory and Messy play, Ψυχολο-Υγεία. Έχει επίσης λάβει εκπαίδευση και πιστοποίηση γραφής Braille. Επί του παρόντος, παρακολουθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο ψυχικής υγείας και ψυχοθεραπείας, ενώ ταυτόχρονα εκπαιδεύεται στο Διαπροσωπικό Συνθετικό μοντέλο Συμβουλευτικής. Τέλος, έχει εργαστεί ως ψυχολόγος, σε κέντρο αποκατάστασης, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως σχολική ψυχολόγος.

ΤΕΚΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ + -

Η Ψυχολόγος Τεκίδου Βασιλεία είναι απόφοιτος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εργάζεται ως ψυχολόγος στην Κρήτη, ενώ παράλληλα έχει εργαστεί ως εθελόντρια ψυχολόγος στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Έχει εκπαιδευτεί στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας στα Χανιά, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στο Sensory and Messy Play Therapy στο ΨΥΧΟΛΟ- ΥΓΕΙΑ. Έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ενώ πρόσφατα ξεκίνησε την εκπαίδευση της στην συστημική θεραπεία και συμβουλευτική ατόμων, οικογενειών, ζευγαριών, ομάδων και στην συστημική, θεσμική και κοινωνική παρέμβαση στο Εργαστήρι Συστημικών Ιδεών, Έρευνας και Παρέμβασης ΕΝΤΡΟΠΙΑ, στην Θεσσαλονίκη.  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την Ειδική Αγωγή και εκπαίδευση όπως και τις προβολικές δοκιμασίες, την παιγνιοθεραπεία και την συμβουλευτική γονέων.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΦΛΙΑ + -

Η Χριστίνα Παφλιά είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με χρόνια εμπειρία στα παιδιά και τους εφήβους στο νησί της Σάμου. Η Χριστίνα Παφλιά ασχολείται με την ψυχοεκπαίδευση και την πρόληψη σε παιδιά προσχολικής ηλικίας μέσα από διάφορες συνεργασίες στη Σάμο, όπως είναι το Καραμέλα Art & Play, εντάσσοντας πλέον και το Messy Play, ολοκληρώνοντας την πιστοποίησή της με Αρ. Πρωτοκόλλου 03.01/21.

ΔΡ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΙΣΜΙΡΛΙΔΟΥ + -

Η Ισμιρλίδου Ελευθερία είναι απόφοιτη του ΑΤΕΙ Πατρών, μετεκπαιδευθείσα στην Αγγλία (Μάστερ στον Αυτισμό) και αριστούχος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει εξειδικευθεί σε διάφορες παρεμβάσεις σε Ευρώπη και Αμερική, με κύριο ενδιαφέρον της τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος. Ιδιωτεύει στη Θεσσαλονίκη, όπου και εντάσσει τη μέθοδο Sensory & Messy Play, έχοντας λάβει πιστοποίηση με Αρ. Πρωτοκόλλου 02.02/21.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.eleftheria-logou.gr

ΞΕΝΙΑ ΜΕΣΣΑΡΗ + -

Η Ξένια Μεσσάρη είναι λογοθεραπεύτρια με ιδιωτικό γραφείο στο Αίγιο. Ασχολείται τόσο με παιδιά όσο και με ενήλικες και συγκεκριμένα, αναλαμβάνει αιτήματα, όπως:

  • Πρώιμης Παρέμβασης
  • Θεραπείας Σίτισης
  • Μαθησιακές Δυσκολίες
  • Άρθρωση (κ.ά.)

Οι παρεμβάσεις της περιλαμβάνουν τη μέθοδο του Sensory & Messy Play, έχοντας λάβει την αντίστοιχη πιστοποίηση, με Αρ. Πρωτοκόλλου 02.01/21.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.messarilogotherapy.gr

ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ + -

Η Στυλιανή Σταυρίδου είναι Εργοθεραπεύτρια Απόφοιτος Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Τμήματος Εργοθεραπείας με Master πάνω στην Νευρολογική Αποκατάσταση. Εξειδίκευση στην Υδροθεραπεία, στην κατασκευή Ναρθήκων και στην αισθητηριακή μέθοδο Messy Play, με Αρ. Πρ. 04.01/22.

Η Στυλιανή Σταυρίδου είναι καθηγήτρια Διεκ Καβάλας τμήματος εργοθεραπείας, με προϋπηρεσία σε παιδιατρικό και ενήλικο πληθυσμό ασθενών (Αυστρία-Βιέννη, Αθήνα, Καβάλα), παρόλα αυτά, συνεχίζει να ενημερώνεται για τις νέες εξελίξεις με επιμορφώσεις σε σεμινάρια παιδιατρικής νευρολογίας, ψυχολογίας αλλά και νευρολογικών συνδρομών και τεχνικών αποκατάστασης.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ + -

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ CV

ΕΥΗ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ + -

H Χονδροπούλου Εύη έχει δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης στην ειδικότητα: “Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης”.

 

Ξεκίνησε να εργάζεται ως παιδαγωγός από το 2006 στην Αθήνα σε πρότυπο παιδικό σταθμό-νηπιαγωγείο. Παράλληλα με τις σπουδές και την εργασία της, παρακολούθησε αρκετά σεμινάρια παιδαγωγικών είτε ετήσια είτε ημερίδες.

 

Από το 2008 έχει μετακομίσει και εργάζεται μόνιμα στο νησί της Κω σε παιδικό σταθμό και στη μουσική σχολή (καλλιτεχνικό εργαστήρι) “ΑΡΜΟΝΙΑ”, όπου εντάσσει τη μέθοδο Sensory & Messy Play, έχοντας λάβει πιστοποίηση με Αρ. Πρωτοκόλλου 02.04/21.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ + -

Η Βασιλική Κωνσταντινίδου είναι νηπιαγωγός, με χρόνια εμπειρία στο γαλλικό σύστημα εκπαίδευσης. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε, ώστε να ολοκληρώσει το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Γλώσσες, Επικοινωνία και Διοίκηση Υπηρεσιών Εκπαίδευσης στο σύγχρονο κοινωνικό, οικονομικό και τεχνολογικό περιβάλλον», με ειδίκευση στην διοίκηση υπηρεσιών εκπαίδευσης σε πολύγλωσσα και πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπως και το μεταπτυχιακό Counseling and Psychology in Educational Settings του Derby, διευρύνοντας τις γνώσεις της και ανοίγοντας περισσότερα μονοπάτια για τον μυστικό κόσμο των παιδιών.

 

Το ταξίδι της, την οδήγησε στην ενασχόλησή της με το Sensory & Messy Play, στον τομέα της πρόληψης, στον πολυχώρο ψυχικής υγείας πρόληψης και θεραπείας ΨΥΧΟΛΟ-ΥΓΕΙΑ, όπου απέκτησε όλη την απαραίτητη γνώση και εμπειρία, ώστε να πιστοποιηθεί στην μέθοδο (Αρ. Πρ. 02.33/20) και να συνεχίσει την πορεία, αποτελώντας μία από τις βασικές επιστημονικές συνεργάτιδες του ΨΥΧΟΛΟ-ΥΓΕΙΑ, με αντικείμενο ενδιαφέροντος την προσχολική ηλικία.

ΑΡΤΕΜΙΣ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ + -

Η Άρτεμις Ιωαννίδου είναι αριστούχος απόφοιτη της Σχολής Επιστημών Αγωγής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Ιωαννίνων. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική Ψυχολογία – Applied Counselling. Στη συνέχεια, ακολούθησαν και άλλα ετήσια προγράμματα στον τομέα της Συμβουλευτικής και της Παιδοψυχολογίας. Η μεγάλη της αγάπη για τα παιδιά και το δημιουργικό αυτό ταξίδι της, την οδήγησαν στα μονοπάτια ενασχόλησής της, με το Messy & Sensory Play, στον πολυχώρο ψυχικής υγείας πρόληψης και θεραπείας ΨΥΧΟΛΟ-ΥΓΕΙΑ, όπου απέκτησε όλη την απαραίτητη γνώση και εμπειρία, ώστε να πιστοποιηθεί στην μέθοδο (Αρ. Πρ. 02.34/20) και να συνεχίσει την πορεία της αυτή, αποτελώντας μία από τις βασικές συνεργάτιδες του ΨΥΧΟΛΟ-ΥΓΕΙΑ, και γραμματέας του Συλλόγου, με αντικείμενο ενδιαφέροντος την προσχολική ηλικία.

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΜΠΑΤΖΙΟΥ + -

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΜΠΑΤΖΙΟΥ CV

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ + -

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ CV

ΕΥΗ ΧΡΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ + -

H Χονδροπούλου Εύη έχει δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης στην ειδικότητα: “Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης”.

 

Ξεκίνησε να εργάζεται ως παιδαγωγός από το 2006 στην Αθήνα σε πρότυπο παιδικό σταθμό-νηπιαγωγείο. Παράλληλα με τις σπουδές και την εργασία της, παρακολούθησε αρκετά σεμινάρια παιδαγωγικών είτε ετήσια είτε ημερίδες.

 

Από το 2008 έχει μετακομίσει και εργάζεται μόνιμα στο νησί της Κω σε παιδικό σταθμό και στη μουσική σχολή (καλλιτεχνικό εργαστήρι) “ΑΡΜΟΝΙΑ”, όπου εντάσσει τη μέθοδο Sensory & Messy Play, έχοντας λάβει πιστοποίηση με Αρ. Πρωτοκόλλου 02.04/21.

ΧΑΡΑ ΜΑΡΚΑ + -

Η Χαρά Μαρκά γεννήθηκε στις 3/8/1993 και ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως Δασκάλα Ειδικής Αγωγής. Η αγάπη της για τον τομέα της Ειδικής Αγωγής την οδήγησε να προχωρήσει και την ολοκλήρωση του Μεταπτυχιακού της Κύκλου Σπουδών και πάλι πάνω στην Ειδική Αγωγή. Η εμπειρία της στην Ειδική Αγωγή αγγίζει τα 7 έτη ως δασκάλα ειδικής αγωγής σε δημόσια σχολεία, μία πορεία που την οδήγησε και στην ολοκλήρωση του προγράμματος Sensory & Messy Play με Αρ. Πρ. 02.34/21.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ + -

Ονομάζομαι Βογιατζή Παναγιώτα και είμαι 29 ετών. Είμαι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων, απ’ όπου αποφοίτησα το 2016. Το 2019 ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Έκτοτε, εργάζομαι ιδιωτικά ως Ειδική Παιδαγωγός σε Κέντρο Θεραπειών στη Χαλκίδα Ευβοίας. Αναζητώντας καινοτόμες μεθόδους στην παρέμβαση τυπικών και μη τυπικών παιδιών, το περασμένο έτος αποφάσισα να εκπαιδευτώ στο Messy Play με σκοπό να χρησιμοποιήσω το αισθητηριακό παιχνίδι σαν μέσο αποκατάστασης και εκπαίδευσης.

Πανελλήνιος Σύλλογος Sensory & Messy Play

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Ανδρέα Χανδρινού 9,
Κάτω Τούμπα, 54454, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2313252106
E-mail: info@aosmp.gr